sparta forever homepage
Jméno: heslo: ?
zaregistruj se hledej

reklama

Názory

Ščasného „ajntopf“ vede k bolebřichu. Zatím?

Kloudis 31.07.2016 23:26

Po zadání hesla „eintopf“ do jednoho známého internetového vyhledávače vyběhne přes padesát tisíc odkazů. Po jejich rozkliknutí narazíme na popisky jako „jednoduchý zázrak z jednoho hrnce či kotlíku, který zvládne každý“, či „jídlo z jednoho hrnce, v hrnci se vaří, dusí a peče úplně všechno od masa přes luštěniny až po zeleninu“.

Tento pokrm je prostě takové trochu lepší vaření ve stylu „co dům dal“. V odkazech se to pak ještě hemží superlativy o tom, že si strávník určitě pochutná. Proč ne?! Z konzumování toho dosavadního letenského fotbalového „ajntopfu“ však mnoho strávníků v podobě fanoušků zatím bolí břicho.

Sparťanský kádr pro letošní sezónu je doslova nabušený. A bez debat je nejnabitější za posledncíh několik let. Tedy alespoň na papíře. Vždyť v kádru prvního týmu o více než dvaceti fotbalistech bychom marně hledali někoho, kdo není současný, či bývalý reprezentant své země! A pokud okruh zúžíme na reprezentační A týmy, tak se jedná o bezmála tři čtvrtiny naší soupisky. To je rozhodně síla a obrovský potenciál! Zdá se, že vedení (a sportovní komise ?) v přestupové politice odvádí velmi kvalitní práci. Sice bychom nad tím mohli i polemizovat (např. množství fotbalistů pod smlouvami všude možně, xyz nepovedených nákupů..atd..), ale o tom tento článek není. Rozhodně jsme však za poslední léta vyšperkovali náš kádr a trenéři mají k dispozici kvalitu. Vedení (a sportovní komisi ?) a vlastníkovi Sparty se za toto rozhodně sluší poděkovat. Pojďme však zpátky k vaření :-)

Naši „kuchaři“ na lavičce dostali, řečeno kuchařským žargónem, kvalitní suroviny a podmínky, aby mohli vytvořit skvělý výsledek. Každá „surovina“ je odlišná, s jinými vlastnostmi a přednostmi. Nabízí se tedy spousta variant a možností, jak z nich vždy poskládat skvělý zážitek. Stačí tedy dvě „maličkosti“. Kvalitně o ně pečovat, aby vydržely čerstvé a v kondici. A najít recept, jak je k sobě poskládat, aby to dohromady ladilo. Bohužel zatím mám pocit, že v našem „vaření“ si trenéři počínají spíše jako pejsek s kočičkou, či Babica, než Zdeněk Pohlreich. Prostě je to takové nějaké divné, nezasytí, ani nenadchne. Člověk se těší a po požití tak nějak neví, co si má myslet.

Zdá se tedy, že zmínka z odkazů o tom, že dobrý „eintopf může připravit každý“ není úplně pravdivá. Fanouškům zatím zbývá jediné. Věřit trenérům, že brzy najdou tu správnou recepturu na skvělé výsledky, hru a náš současný bolebřich. Nebo si přát, že se vedení v pravou chvíli rozhodne přivést k našim skvělým surovinám vhodnějšího kuchtíka, aby si to „sedlo“ a po bolení břicha nepřišla sračka. Její léčení si totiž vždy nějaký čas vyžádá, než může jít člověk dál...

Kloudis

Diskuze k článku

Komentáře (12)

  Novinky na internetu
hrac

Rosický Tomáš

známka:

6 5

zápasy: 12
góly: 1
ž. karty: 1
č. karty: 0

hrac

Plavsić Srdjan

známka:

6 2

zápasy: 6
góly: 2
ž. karty: 0
č. karty: 0

hrac

Dúbravka Martin

známka:

5 4

zápasy: 14
góly: 0
ž. karty: 1
č. karty: 0

hrac

Sáček Michal

známka:

5 3

zápasy: 12
góly: 0
ž. karty: 4
č. karty: 0

hrac

Hovorka David

známka:

5 2

zápasy: 12
góly: 1
ž. karty: 2
č. karty: 0

1.  recchi  recchi  418

2.  *n*  *n*  402

3.  Sektor  Sektor  376

4.  DoktorBubus  DoktorBubus  366

5.  FVL  FVL  353

6.  Skříň  Skříň  351

7.  lvice  lvice  342

8.  Holous  Holous  336

9.  bruno_rossini  bruno_rossini  333

10.  Bobeš Mates  Bobeš Mates  332

11.  pepe.spartan  pepe.spartan  331

reklama
reklama
Facebook
Toto jsou stránky, které si tvoří samotní fanoušci fotbalové Sparty. Za jednotlivé příspěvky odpovídá jejich autor a nemusí vyjadřovat názory a stanovisko redakce.
Pokud chceš přispět i ty, neváhej a kontaktuj nás na fanousci@spartaforever.cz .
Zasláním jakéhokoli materiálu dává jeho odesílatel redakci automaticky svolení k jeho publikování na tomto webu a právo k případnému dalšímu využití.
Zároveň tím potvrzuje, že je jeho autorem. Jakékoliv užití obsahu těchto stránek včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků, videí a fotografií je bez písemného souhlasu Sparta Forever zakázáno.
2004 - 2017 (c) Sparta Forever (fanousci@spartaforever.cz) Follow spartaforever on Twitter
reklama
reklama